Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Organisatiehulp is een zeer praktische opleiding met weinig algemene vakken.
De leerlingen die in de 3de graad met deze opleiding starten komen vaak uit verschillende vooropleidingen. Hoewel het accent in deze studierichting eerder ligt op het huishoudelijke dan op het verzorgende, moet je graag met mensen werken en van aanpakken weten.
Je wordt voorbereid om later te werken in de dienstverlenende sector.
Je kan zowel worden tewerkgesteld in voedings-, onderhouds- en technische diensten van ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, hotels….
Net omdat je later kan ingezet worden voor verschillende taken is je stage zeer gevarieerd: zo maak je kennis met allerlei diensten en voer je wisselende opdrachten uit.
Veel aandacht gaat naar het verwerven en trainen van omgangsvormen zoals beleefdheid, assertiviteit, zelfkennis, stiptheid, beroepsgeheim, het voeren van gesprekken, leren luisteren….
Je leert bovendien in team werken en je werk efficiënt organiseren.
Je leert hygiënisch omgaan met voedsel, eenvoudige gerechten bereiden, presenteren, opdienen en verdelen. Je leert voedingswaren bewaren in een magazijn, bestellingen aannemen en etenswaren controleren op vervaldata, ….
Je leert afruimen en instaan voor de vaat.….
Je leert evengoed mensen helpen bij het eten.
Zo kan je ingeschakeld worden bij het maaltijdgebeuren in grootkeukens, bejaardentehuizen, ziekenhuizen, ….
Verder leer je bedden verschonen en opdekken, wassen, strijken, eerste hulp bij ongevallen toedienen,….
Ook schoonmaken, planten verzorgen, medisch materiaal, post en linnen rondbrengen… staan op het programma.
Zo kan je het verplegende en verzorgende personeel helpen.
In sommige scholen leer je zelfs behangen en schilderen.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“IK BEN EEN VEELZIJDIGE KAMELEON.”
Meer
“IK WERK GRAAG MET MIJN HANDEN.”
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
425 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
526 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
626 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.