Studierichting : Productie-industrie duaal | Food At Work

In deze opleiding leer je:

  • productiegegevens opvolgen
  • de productie aan de machine instellen, omstellen, bedienen en opvolgen
  • kwaliteitscontroles uitvoeren
  • het basisonderhoud uitvoeren
  • gepaste maatregelen nemen bij storingen en afwijkingen
  • kwaliteitsprocedures, hygiëne-, milieu-, veiligheids- en productievoorschriften naleven
  • grondstoffen bewerken aan de machinestraat tot half afgewerkte producten

Het werkplekleren kan gebeuren in verschillende sectoren, zoals: de voedingsindustrie, textiel, hout, printmedia, kunststoffen, chemie, technologische industrie, enz.

Deze duale opleiding is gebaseerd op de Beroepskwalificatie productieoperator, niveau 4.

Gemiddeld breng je minstens 20 u per week door op de werkvloer, de rest in de klas. Meer dan de helft van je graadsopleiding leer je dus op je werkplek.

Voor elke duale opleiding bestaat er 1 standaardtraject. Hierin staat zeer gedetailleerd wat jij moet leren. Open het tabblad ‘Lessen’, om het te raadplegen.

De opleiding kan lineair of modulair georganiseerd worden.  In het 1e geval werkt men volgens een schooljaarsysteem, in het 2e geval bestaat je opleiding uit clusters.

Deze duale graadsopleiding loopt over 2 jaren.
Alle leerlingen uit het 1e leerjaar stromen automatisch door van 5 BSO duaal naar 6 BSO duaal.

Bron: https://www.duaalleren.vlaanderen/opleidingen en  omzendbrief ‘duaal leren en de aanloopfase

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.