Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
De opleiding wordt georganiseerd door de tUL transnationale Universiteit Limburg op de campus van UHasselt en Maastricht.
The Master of Biomedical Sciences focuses on state-of-the-art methodology, knowledge, insight and academic skills, enabling graduates to unravel the molecular mechanisms of health and disease as independent researchers.
The programme provides students with the knowledge and skills required for the proper design of a scientific research project.
Environmental Health Sciences
The aim of the Environmental Health Sciences specialization is to achieve an understanding of the mechanisms of interaction between humans and their environment.
The central theme of this curriculum is therefore to study the complex interactions between the genetic make-up of an individual and environmental factors that may have an impact on human health.
This programme is offered at Hasselt University in cooperation with Maastricht University.
Students learn how to obtain new scientific knowledge in the field of molecular life sciences and how to apply this knowledge, e.g. for prevention, diagnosis and therapy.
The master programme integrates teaching and training within the scope of cross-border molecular biomedical research and the opportunity for students to participate in this ongoing research.
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
399 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
499 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
599 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.