Deze studierichtingg behoort zowel tot het studiegebied \'Handelswetenschappen en bedrijfskunde\' als tot het studiegebied \'Industriële wetenschappen en technologie\'.

Met de opleiding Programmeren  leer je met verschillende softwaretoepassingen omgaan JavaScript, HTLM, CSS, UI/UX,... en integreer je desktop-, web- en mobiele applicaties. Je gaat ook aan de slag met React, Node.js, TypeScript, Python, PHP, ... Je leert heel wat rond App Development, Web Development en Infrastucture. 
Naast deze technische basis krijg je ook vakken zoals communication skills, security en privacy, ...

Vanaf het eerste jaar wordt je al ondergedompeld in de praktijk via het werkplekleren. In eerste instantie is dit verkennen van het werkveld, kennismaken en meedraaien in bv. een softwarebedrijf of een IT-afdeling. Vanaf het tweede jaar gaat het werkplekleren nog meer tijd in beslag nemen: je gaat zelf programmeertaken uitvoeren, zelfstandig programmeren, een project uitwerken, ... Reken op 1/3 van de tijd leren in de praktijk.

De organisatie van de opleiding verschilt van hogeschool tot hogeschool vb; werken met semesterssyteem, theorie en werkplekleren al dan niet laten afwisselen, werken met \'Skill labs\',.... Informeer je daarover bij de instellingen.

De graduaatsopleiding kan afgesloten worden met een graduaatsproef.

Afhankelijk van je situatie kan je een flexibel traject vb. avondonderwijs, ... of vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen.

Meer info:

Odisee
Erasmushogeschool
Thomas More
Artesis Plantijn
UCLL
PXL
Howest
Vives
HOGENT
Artevelde

 

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.