Nieuws : Marijke is gebeten door de voedingsindustrie | Food At Work

Bij Food At Work geloven we een sterk in continu blijven leren. Marijke was eerst aan de slag als kwaliteitsmedewerker bij een champignonverwerker. Daar geraakte ze gebeten door de voedingssector. Ze had de smaak zo hard te pakken, dat ze besloot zich verder te vormen. Ondertussen zit ze in haar tweede jaar bachelor Agro- en Biotechnologie. Een heel mooi verhaal, maar eigenlijk had ze eerst een andere toekomst voor ogen. Wij spraken met Marijke om meer te weten te komen.

Van sport naar gezonde voeding 

“Zowel mijn middelbare school als de start aan de hogeschool stonden volledig in het teken van sport. Een tiental jaar geleden was het mijn plan om aan de slag te gaan als sportanimator in de outdoor sportsector. Helaas gooide een onherstelbare kwetsuur roet in het eten,” vertelt Marijke. Ze moest zichzelf heruitvinden op de arbeidsmarkt. Na enkele jaren zoeken naar een nieuwe richting kwam ze in de voedingssector terecht. “Ik had het eerst niet verwacht, maar ik was meteen gebeten door de job. Mijn verantwoordelijke bracht me in contact met de opleidingen van Alimento zodat ik mezelf kon versterken in mijn functie.”

 

Marijke

Bijstuderen met een gezin  

“Ik volgde verschillende opleidingen bij Alimento, maar mijn honger naar nieuwe kennis was te groot. Eerst twijfelde ik, maar de drang naar dat diploma bleef. En kijk: ik zit in mijn tweede jaar Agro- en biotechnologie.” Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar is het alleszins: “studeren terwijl je een gezin hebt, is niet altijd vanzelfsprekend. Vorige examenperiode hadden zowel mijn partner als twee kindjes corona. Ik begrijp nog steeds niet hoe ik dat heb kunnen combineren met studeren, maar ik was wel geslaagd. Volgens mij is het voordeel van studeren op latere leeftijd je maturiteit,” verklaart ze. “Ik laat opdrachten niet meer tot het laatste moment liggen, maar pak de zaken vast wanneer ik er tijd voor heb.”

“Tijdens mijn stage besefte ik wel dat ik het werken hard mis. Ik deed mijn stage bij Bioforum, de sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding. Dit lag me wel, omdat ze projectmatig werken en de bio-landbouw is een heel waarde gedreven sector. Daar zag ik wel een grote match met mijn persoonlijkheid.”

Innovatieve sector 

Wanneer we vragen wat haar zo aantrekt in de voedingsindustrie, antwoordt ze zonder aarzelen: “de innovatie! De voedselindustrie is een heel vernieuwende sector: consumenteneisen veranderen voortdurend, dus als bedrijf moet je continu mee vernieuwen. Het is een sector die zeker en vast niet stil staat, wat ik persoonlijk heel erg interessant vind.” Wij wensen Marijke alvast nog veel succes met haar verdere studietraject! 

Wil je ook eens proeven van de mogelijkheden van de voedingsindustrie? Bekijk alvast onze vacatures en wie weet vind je jouw droomcarrière.