De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Voedingsbedrijven zijn dagelijks op zoek naar nieuwe, hoogopgeleide collega’s. De keuze voor de voedingssector verzekert je dan ook van een stabiele toekomst. Maar naast een gezonde werkgelegenheid, valt er nog meer te vertellen: de voedingssector staat er financieel goed voor, de jobmogelijkheden zijn eindeloos en jouw werk is relevant voor de samenleving. We lichten de belangrijkste voordelen van een carrière in de voedingssector graag toe.
Maar liefst 22% van de totale omzet van de Belgische industrie komt van de voedingsindustrie. Met 54,5 miljard euro is het dan ook de grootste maaksector van België. En dat heeft positieve gevolgen voor de de werknemers: zo is er werkgelegenheid en financiële ruimte. Met andere woorden: in de voedingssector valt er wat te verdienen. Daarbij komt dat de voedingssector een sector is die zeer veel kansen geeft om opleidingen te volgen. Op die manier kan je opklimmen en doorgroeien.
De voedingsindustrie is een van de grootste sectoren in België en Europa. Dat betekent dat er tal van jobmogelijkheden zijn, afhankelijk van je opleiding. Studeerde je bio-ingenieur, voedingstechnologie of een andere voedingsgerelateerde richting? Dan kan je onder meer aan de slag als:
Maar evengoed kan je in de voedingssector aan de slag zonder hogere opleiding. Onder meer als:
Gezonde voeding, duurzaam omgaan met voedsel, voedselverspilling, voedselfraude. Stuk voor stuk actuele thema’s die ons allen bezighouden, maar jouw passie voor voeding reikt nog net iets verder. In de voedingssector krijg je de kans om een bepalende rol te spelen. Zo waak je over de voedselveiligheid en zorg je ervoor dat de wetgeving nauwkeurig wordt toegepast.
Maar evengoed ga je altijd op zoek naar nieuwe voedingstrends, zowel binnen als buiten België. De voedingsector beperkt zich immers niet tot de landsgrenzen. Je werkt vaak in een internationale context, je bezoekt vakbeurzen en je krijgt de kans om met buitenlandse voedingsexperten en -bedrijven samen te werken. Want een betere (voedings)wereld, die creëer je niet alleen.