De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Of je nu een zittend beroep hebt of je je werkuren voornamelijk op de been doorbrengt: hoog intensief bewegen doen we allemaal te weinig. Want naast wandelen en vaker de trap of de fiets nemen, is het belangrijk om je hart sneller te doen slaan.
We maken een onderscheid tussen licht, matig en hoog intensief bewegen:
Breng je het grootste deel van je dag achter een computer door? Maak er dan een punt van om elk half uur de benen te strekken.
Beweeg je meer, dan moet je ook meer drinken. Minstens 1,5 liter water per dag, om precies te zijn. Krijg je het in de loop van de dag moeilijk om geconcentreerd te blijven? Merk je een dip op in je humeur? Dan is de kans groot dat je lichaam water nodig heeft en behoor je waarschijnlijk tot de 60% Belgen dat te weinig water drinkt.
Dorst gaat lang onopgemerkt voorbij. Bovendien verwarren we het vaak met honger, waardoor we sneller naar een snack grijpen dan een glas water.
Bedrijven in de voedingssector zijn elke dag met voeding en dus ook met gezondheid bezig. Zelfs als hun producten eerder onder de categorie “verwennerijen” vallen. Chocoladeproducent Libeert bijvoorbeeld zet welzijn op de werkvloer hoog op de agenda. Niet omdat de medewerkers te veel snoepen, maar omdat ze – net als 45% van de Belgische werknemers – willen dat hun werkgever hen actief motiveert om gezonder te leven.
Resultaten van een enquête vormen de basis van een nieuw welzijnsbeleid. Een concreet plan dat gezonder eten en meer bewegen wilt stimuleren, maar ook topics als deconnecteren, beter slapen en meer samenhorigheid belicht.
Uit dat welzijnsbeleid ontstond de projectgroep EnVie, een initiatief voor en door de medewerkers. Omdat iedereen wel iemand binnen de groep kent, blijft de drempel om activiteiten of thema’s voor te stellen heel laag. Zo wilden ploegmedewerkers weten hoe ze tijdens de nachtshift hun energie op peil houden. Daarop werd de opleiding ‘gezonde voeding bij ploegenarbeid’ georganiseerd waar een expert praktische tips geeft.
Fabienne, verantwoordelijke decoratie holle figuren, is enthousiast over het programma. “De activiteiten zijn een mooie aanvulling op de teambuildings die we al deden”, vindt ze. Valérie, verantwoordelijke voor de leveringen en stalen, en medewerker bij het R&D-team, is het daarmee eens: “EnVie geeft ons de mogelijkheid om de dingen te doen waar we thuis de tijd niet voor nemen. Bovendien kunnen we elkaar motiveren. Dat helpt om onze doelen te behalen.”
“Door kort op de bal te spelen weten onze medewerkers dat we hun wensen serieus nemen”, vertelt Marika Maton, hr manager bij Libeert. “Op concrete resultaten is het nog even wachten, maar de initiatieven worden alvast goed onthaald. En dat stemt ons optimistisch!”