Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
In een goed uitgerust atelier vervaardig je interieur- of projectmeubilair voor keukens, badkamers, winkels, horecazaken, kantoren en andere ruimtes.
Je werkt zowel met massief hout als met afgeleide producten en verschillende metalen, kunststoffen of glas.
Je leest, interpreteert en analyseert gedetailleerde werktekeningen en plannen.
Vervolgens ga je aan de slag met de meest uiteenlopende materialen en machines, van eenvoudige elektrische schroevendraaiers tot de meest geavanceerde, computergestuurde automaten.
Je zaagt, schaaft, freest, profileert, boort, schuurt, schroeft, spijkert, lijmt en fineert erop los.
Soms doe je haast alles zelf, soms realiseer je slechts bepaalde onderdelen of sta je in voor een specifieke fase van het productieproces.
Na 1 jaar krijg je het certificaat machinaal houtbewerker. Na 2 jaar dat van productiemedewerker interieurbouw.
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
426 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
527 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
627 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.