Studierichting : Wiskunde: | Food At Work

Vanaf het eerste jaar word je ingeleid in de diverse wiskundige domeinen: van abstracte vakken als algebra, meetkunde en analyse, tot toegepaste vakken als wiskundige modellen in levenswetenschappen, numerieke wiskunde en kanstheorie en statistiek. Wiskundige basisvaardigheden komen aan bod in vakken als calculus, analyse, algebra. De daaropvolgende jaren besteed je aan de verdere ontwikkeling van je wiskundige kennis en vaardigheden. Naast een breed pakket aan wiskundige basis- en verdiepingsvakken krijg je ook ondersteunende vakken uit andere wetenschapsgebieden.

Voor wie?

  • Om wiskunde te studeren heb je een goede basiskennis nodig. Liefst zat je in het secundair onderwijs in een richting met 6 of meer uren wiskunde in combinatie met fysica.
  • Je beschikt over een logisch en analytisch denkvermogen en abstracte redeneringen en ruimtelijke voorstellingen liggen je goed.
  • Je kunt op een ordelijke wijze redeneringen opbouwen en blijft zoeken naar correcte oplossingen.

De universiteiten organiseren voor kandidaat-studenten een starttoets. Deelname is verplicht en gratis. Je moet vooraf inschrijven.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.