Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Je bestudeert alle elementen van het aardse systeem: de bewegingen van de aardkorst, de vorming van gebergten en vulkanen, het aardse klimaat, maar ook het leven zelf. Je ontwikkelt je tot een expert van de ondergrond en de processen die zich daarin afspelen. Je inzichten stellen je in staat om bij te dragen aan oplossingen voor de problemen van nu en morgen, zoals de klimaatverandering of de schaarste aan drinkwater, grondstoffen en energie.
Je verwerft een brede wetenschappelijke basis in de chemie, wiskunde en statistiek, natuurkunde, biologie … In opleidingsonderdelen zoals geologie, geofysica, topografie en hydrogeologie verdiep je je in de verschillende aardwetenschappen. De bacheloropleiding in de geologie bereidt je voor op een aansluitende masteropleiding. Daarin specialiseer je je verder in een domein naar keuze.
Voor wie?
De universiteiten organiseren voor kandidaat-studenten een starttoets. Deelname is niet verplicht en gratis. Als je wil deelnemen moet je je vooraf inschrijven.
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
433 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
533 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
633 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.