Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
IoT ligt op het raakpunt van elektronica, netwerken en programmeren.
Dit staat o.a. op het programma:
- Basis vakinhoudelijke kennis en vaardigheden: elektriciteit & elektronica, IoT-systemen, digitale communicatie & organisatie, programmeerstructuren, netwerken, sensoren en verlichting;
- Bezoeken van fabrikanten en dienstverleners uit het brede IoT-domein;
- Verdieping van de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden: elektronische systemen, integratie van IoT-systemen, -toepassingen en netwerken;
- Ontwikkelen van vaardigheden als probleemoplossend denken, het verwerven en verwerken van informatie, samenwerken en planmatig werken, klantgerichtheid, zelfontwikkeling en levenslang leren.
De praktijk wordt voorzien via praktijkprojecten en vooral door werkplekleren, o.a. configureren en integreren van gespecialiseerde IOT-toepassingen. Dit werkplekleren gebeurt in bedrijven die zich specialiseren in domotica-systemen in residentiële settings, maar ook SMART-buildings, industrie of healthcare-toepassingen, ... Reken in het totaal van de opleiding ongeveer op 30% leren in de praktijk.
De organisatie van de opleiding verschilt van hogeschool tot hogeschool vb. werken met semesterssyteem, theorie en werkplekleren al dan niet laten afwisselen, .... Informeer je daarover bij de instellingen.
De graduaatsopleiding kan afgesloten worden met een graduaatsproef.
Afhankelijk van je situatie kan je een flexibel traject vb. avondonderwijs, deeltijds onderwijs, ... of vrijstellingen voor bepaalde vakken aanvragen.
Meer info:
Erasmushogeschool
Artesis Plantijn
KdG
Thomas More
UCLL
PXL
Howest
Vives
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
“IK BEN HET EERSTE AANSPREEKPUNT BIJ TECHNISCHE PROBLEMEN.”
Meer
“IK LAAT HET MACHINEPARK DRAAIEN.”
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
397 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
498 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
598 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.