Studierichting : Bio-ingenieurswetenschappen: Milieutechnologie | Food At Work

Bio-ingenieurs zijn problem solvers: je steunt op een grondige kennis van biologie, wiskunde, fysica en chemie, maar je kracht als ingenieur ligt in het integreren van deze kennis om duurzame oplossingen te ontwikkelen. Zo werk je mee aan betere luchtkwaliteit, of veiligere voedselproductie, of minder vervuilende voertuigen, om maar enkele voorbeelden te noemen. Behalve een gedegen wetenschappelijke kennis heb je hiervoor ook heel wat praktische en onderzoeksvaardigheden nodig.

Voor wie?

  • Je bent geboeid door alles wat er om je heen gebeurt met bodem, lucht, water, dier en plant.
  • De studie vereist aanleg en belangstelling voor exact-wetenschappelijke vakken zoals chemie, biologie, fysica en wiskunde.
  • Een studierichting in het secundair onderwijs met veel wetenschappen en wiskunde is de beste voorbereiding.
  • Besef ook dat je heel wat tijd in een laboratorium zult doorbrengen.

Deelnemen aan de starttoets is verplicht, maar je resultaat is niet bindend.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.