Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Bedrijfsmanagement is een opleiding in de werking en organisatie van een bedrijf.
Op het programma staan:
- algemeen-economische en bedrijfseconomische vakken:
economie, boekhouden, algemeen, burgerlijk en handelsrecht, informatica tekstverwerking, rekenbladen en gegevensbestanden;
- talen:
communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en meestal een vierde taal afhankelijk van de hogeschool: Duits / Spaans / Chinees.
Soms is er een gemeenschappelijk 1ste jaar en kies je de afstudeerrichting vanaf het 2de of 3de jaar.
Soms kies je al een afstudeerrichting vanaf het 1ste jaar.
De organisatie en de mogelijke afstudeerrichtingen kunnen binnen eenzelfde hogeschool verschillen per campus.
Afstudeerrichting Logistiek management:
Logistiek Management is een afstudeerrichting binnen Bedrijfsmanagement. Dit wil zeggen dat je enerzijds algemene bedrijfseconomische opleidingsonderdelen hebt zoals Recht, Economie, Cost accounting, Management, talen vaak Frans, Engels, Duits, Spaans,… en ICT.
Daarnaast heb je heel wat opleidingsonderdelen die betrekking hebben op alle aspecten met betrekking tot de organisatie van de logistieke keten die een essentiële schakel vormt tussen de productie en de consument in een geglobaliseerde wereld.
Je wordt opgeleid tot jonge specialist met betrekking tot de organisatie, het beheer en de optimalisatie van alle aspecten van lokale, regionale of mondiale bevoorradingsketens. Digitalisering en duurzaamheid zijn daarbij geen loze begrippen.
Dat wil zeggen dat je heel wat gespecialiseerde kennis en vaardigheden zal moeten verwerven met betrekking tot de organisatorische, operationele en juridische aspecten van logistieke ketens.
Daarenboven worden van junior logistics specialists ook sterke ICT en communicatievaardigheden verwacht en dit zowel in het Nederlands als in een vreemde talen.
Tenslotte verwachten werkgevers vaak een flexibele, pragmatische en oplossingsgerichte attitude die middels projecten, workshops, stages aan bod komen.
De organisatie van het academiejaar en de inhoud van het curriculum kunnen variëren van hogeschool tot hogeschool en zijn soms afhankelijk van regionale belangen en behoeften zoals de nabijheid van luchthavens, zeehavens, distributiecentra,…
Afhankelijk van de hogeschool worden keuzetrajecten georganiseerd.
Info vind je onderaan deze pagina.
Voor wie?
Met dit profiel,zit je goed:
je wil een beroepsleven met veel variatie & dynamiek en je kan best wat stress aan / je wil een job met verantwoordelijkheid, carrièremogelijkheden en internationale perspectieven / je wil graag regelen, organiseren en constant met mensen omgaan / je bent gefascineerd door alles wat met goederen en transport te maken heeft.
Een specifieke vooropleiding tijdens het secundair is geen vereiste.
Een goede basis voor talen is zeker nodig.
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Meer
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
456 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
557 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
657 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.