Studierichting : Traiteurmedewerker | Food At Work

De opleiding omvat verschillende modules:

- Basis keuken: Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken verkrijgt men een inzicht in het werk in de keuken. De nadruk ligt op:
• schoonmaaktechnieken voor groenten en fruit
• voorbereiden van groenten en fruit
• afwegen en klaarzetten van ingrediënten
• een zicht krijgen op de sector met zijn verschillende mogelijkheden.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Keukenbereidingen: De module 1 omvat het inoefenen van de basishandelingen en het voorbereiden van gerechten. Aan de hand van eenvoudige voorbereidingstechnieken leert men zijn meerdere helpen bij het voorbereiden en bereiden van gerechten. De nadruk ligt op:
• voorbereiden van vlees en gevogelte
• reinigen van vis
• de verschillende verkleiningstechnieken
• volgende kooktechnieken: voorkoken, koken, stoven, braden.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.
De module 2 omvat het aanleren van de basiskooktechnieken. De nadruk ligt op:
• het aanleren van de volgende kooktechnieken: pocheren, stomen, frituren, sauteren, roosteren, gratineren, bakken in de oven, smoren, doen glanzen, poeleren
• voorbereiden van vis
• bereidingen maken volgens recepten
• na de bereiding versnijden en portioneren.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Traiteurkeuken
: Deze module omvat het bereiden van een breed gamma van traiteurgerechten. De nadruk ligt op:
• toepassen van de kooktechnieken op gerechten in een traiteurkeuken
• aanleren van specifieke kooktechnieken voor een traiteurkeuken
• de gerechten op de juiste manier voorbereiden voor een banket of voor de verkoop in een traiteurwinkel.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en aan beroepshoudingen.

- Winkelbediening traiteur: Aan de hand van de geëigende technieken verkrijgt men de vaardigheden die nodig zijn voor de bediening van de klanten in een traiteurwinkel. De nadruk ligt op:
• schikken van een toonbank in een traiteurwinkel
• aanvullen van een toonbank in een traiteurwinkel
• de klanten op de gepaste wijze onthalen en bedienen.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne en beroepshoudingen.

Download de modulaire opleidingsstructuur van het studiegebied Voeding hier.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.