Studierichting : Organisatiehulp | Food At Work

Organisatiehulp is een zeer praktische opleiding met weinig algemene vakken.
De leerlingen die in de 3de graad met deze opleiding starten komen vaak uit verschillende vooropleidingen. Hoewel het accent in deze studierichting eerder ligt op het huishoudelijke dan op het verzorgende, moet je graag met mensen werken en van aanpakken weten.

Je wordt voorbereid om later te werken in de dienstverlenende sector.
Je kan zowel worden tewerkgesteld in voedings-, onderhouds- en technische diensten van ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, hotels,…
Net omdat je later kan ingezet worden voor verschillende taken is je stage zeer gevarieerd: zo maak je kennis met allerlei diensten en voer je wisselende opdrachten uit.
Veel aandacht gaat naar het verwerven en trainen van omgangsvormen zoals beleefdheid, assertiviteit, zelfkennis, stiptheid, beroepsgeheim, het voeren van gesprekken, leren luisteren,…
Je leert bovendien in team werken en je werk efficiënt organiseren.
Je leert hygiënisch omgaan met voedsel, eenvoudige gerechten bereiden, presenteren, opdienen en verdelen. Je leert voedingswaren bewaren in een magazijn, bestellingen aannemen en etenswaren controleren op vervaldata, …
Je leert afruimen en instaan voor de vaat. Je leert evengoed mensen helpen bij het eten.
Zo kan je ingeschakeld worden bij het maaltijdgebeuren in grootkeukens, bejaardentehuizen, ziekenhuizen,…
Verder leer je bedden verschonen en opdekken, wassen, strijken, eerste hulp bij ongevallen toedienen,…
Ook schoonmaken, planten verzorgen, medisch materiaal, post en linnen rondbrengen, … staan op het programma.
Zo kan je het verplegende en verzorgende personeel helpen.

In sommige scholen leer je zelfs behangen en schilderen.

Het laatste nieuws

Ontdek wat er leeft in de voedingssector

Created with Sketch.