Duurzaam waterbeheer: een verantwoordelijkheid van ons allemaal
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
De horecasector is de laatste jaren sterk geëvolueerd.
Klantvriendelijkheid, gastvrijheid en dienstverlening worden alsmaar belangrijker in de restaurants en hotels.
Tijdens deze opleiding leer je de kneepjes van gastvrij en klantgericht onthaal, een verzorgde bediening, een vlotte communicatie in verschillende talen.
Je vergroot je kennis over bieren, wijnen en andere dranken uit verschillende werelddelen via theorie- en praktijklessen.
Afkomst, productie, samenstelling, degustatie en presentatie hebben geen geheimen meer voor jou.
Daarnaast leer je ook hoe je een drankvoorraad moet aanleggen en beheren, hoe je klanten kan adviseren bij hun drankkeuze, vlot contacten legt en complexe onthaal- en bedieningsactiviteiten tot een goed einde brengt.
Al doende vergroot je je kennis en doe je werkervaring op die later van zal komen bij het organiseren en beheren van het reilen en zeilen van een restaurant.
Ontdek wat er leeft in de voedingssector
426 dagen geleden
Om voeding te produceren is veel water nodig. Omdat drinkbaar water steeds schaarser wordt, stelt de sector alles in het werk om de watervoetafdruk te verkleinen. Help jij mee?
527 dagen geleden
De meerderheid van de Belgen wil graag meer bewegen en evenwichtiger eten. De reden om het niet te doen? Tijdsgebrek. En dat terwijl een gezonde levensstijl je net tijd oplevert: zes extra levensjaren, om precies te zijn. Deze snelle tips zetten je alvast op het juiste spoor.
627 dagen geleden
Duurzaam ondernemen is voor bakkerijbedrijf Copains Group uit La Louvière even essentieel als bloem voor brood. Niet alleen op milieuvlak, want ook het welzijn van de medewerkers is topprioriteit. Zo kwamen er innovatieve oplossingen voor fysieke klachten in samenwerking met de werknemers, én met steun van het Loopbaanfonds. Celine Martin, Plant Manager, licht toe hoe het bakkerijbedrijf (letterijk) de last op de werkvloer heeft verlicht.