Nieuws : 5 redenen waarom een wetenschappelijke job iets voor jou is | Food At Work

Weet je nog niet wat je volgend jaar wil studeren? STEM! Die afkorting staat internationaal voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. In het Nederlands klinkt dat simpelweg als wetenschappen, technologie, techniek en wiskunde. De richting zou al vanaf het middelbaar een waaier aan technologische en exacte wetenschappen moeten bieden waardoor de wetenschappelijke kennis van leerlingen verhoogt. Het is bovendien de ideale voorbereiding op tal van technische richtingen en jobs zoals ingenieur, technieker, onderzoeker, analyticus of programmeur, beroepen met ook veel vacatures in de voedingssector.

1. Werkzekerheid en een goed loon.

 

De voedingsindustrie is een van de grootste werkgevers van het land en er is een enorme vraag naar technische en wetenschappelijke profielen. Je zal dus makkelijk een job kunnen vinden. En met een, verdient het in de meeste gevallen ook nog eens goed! 

 

2. Geen twee dagen zijn hetzelfde.

 

Een baan in deze sector is erg gevarieerd. Je krijgt te maken met onder meer chemie, machinebouw, procescontrole, automatisering, productiesystemen, wetenschap en onderzoek, voedselveiligheid, innovatie en nog veel meer. Elke dag biedt wel een nieuw avontuur! 

 

3. Eten

 

Als je van eten houdt, zal je zeker nooit hongerlijden. Of je nu zelf producten ontwikkelt, de kwaliteit test of onderzoek doet, je krijgt dagelijks te maken met lekker eten. En proeven, dat hoort er nu eenmaal bij!

 

4. Je leert altijd bij.

 

De wetenschap staat nooit stil. De kans is groot dat je dagelijks met innovatieve technologieën aan de slag gaat om voeding te maken die morgen in de supermarkt ligt. Er zijn dan ook altijd doorgroeimogelijkheden in de voedingssector. 

 

5. Je maakt mensen blij!

 

Mensen moeten eten, toch? En de kans is groot dat ze graag producten lusten waar jij hebt aan mee gewerkt. Je maakt er mensen blij mee en dus word je dat zelf automatisch ook!