Wat eten we vandaag? Het is ongetwijfeld een vraag die regelmatig opduikt in elk gezin. En met duizenden voedingsproducenten en supermarkten verspreid over het hele land, is de keuze ontzettend uitgebreid. Werk je in de voedingsindustrie, dan bepaal je dus mee wat er op tafel komt.

Of het nu avontuurlijke, spontane winkelaars zijn of diehard menu-planners, quasi iedereen haalt zijn voeding uit de winkel. En dat eten, vers of bewerkt, komt op zijn beurt voor een groot deel van de voedingsindustrie. Eén ding staat vast; lekker eten maakt ons gelukkig en met een job in de voeding tover je dus rechtstreeks of onrechtstreeks een glimlach op ons gezicht.

 

Industrieel of ambachtelijk?

Werken in de voedingsindustrie is minstens zo divers als het aanbod dat de vele bedrijven produceren. Met zowel klein- als grootschalige spelers, kan ook de werkomgeving waarin je terechtkomt erg verschillen, al zullen er door tal van innovaties ook veel gelijkenissen zijn. Maar of je nu bij een industriële of ambachtelijke fabrikant aan de slag gaat, ze delen je passie voor lekker eten en interessante jobs, die hebben ze allemaal. 

 

Heb je geen kaas gegeten van voeding? Geen probleem. In de voedingsindustrie is men steeds op zoek naar uiteenlopende profielen, vaak zelfs met een technische of wetenschappelijke achtergrond en alle studieniveaus. Denk maar aan verpakkers, heftruckchauffeurs, logistiek medewerkers, ICT-verantwoordelijken, maar ook onderzoekers en onderhoudstechnici. En hoe je het draait of keert, zij helpen allemaal mee ons eten op tafel zetten! 

 

Ontdek onze vacatures: https://foodatwork.be/nl/vacancies