De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Technieker, het beroep pronkt bijna bovenaan het lijstje met vacatures. Heel wat oudere werknemers stromen uit waardoor de vraag naar nieuwe werkkrachten stijgt. En alhoewel weinig kinderen ervan dromen om onderhoudstechnieker te worden, is het toch een fijn beroep.
Wat moet een onderhoudstechnieker precies doen?
Nick: “Als technieker voer ik preventief onderhoud uit van onze machines en productielijnen. Dat betekent dat ik controleer of alles naar behoren werkt en ingrijp waar nodig, zodat de productie niet stilvalt. Dat kan natuurlijk alleen wanneer de lijnen stilliggen, vandaar dat ik ook in het weekend werk. Eventuele storingen krijgen uiteraard altijd voorrang.”
Dimitri: “Als onderhoudstechnieker moet ik er voor zorgen dat de productielijnen vlotjes draaien. Dat betekent dat ik regelmatig preventief onderhoud moet doen om pannes te vermijden.”
Hoe ziet een standaard werkdag eruit?
Nick: “Mijn werkdag begint met een shiftoverdracht. Daarbij overlopen we alle storingen en uitgevoerde taken van de afgelopen 24 uur. Vervolgens controleer ik of de waterzuiveringsinstallatie goed werkt. In de loop van de dag komt de team- of shiftleader langs om ons op de hoogte te brengen van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen week. We bespreken ook op welke lijnen we een preventief onderhoud kunnen uitvoeren.”
Dimitri: “Elke dag is een beetje anders en brengt weer nieuwe uitdagingen. Soms worden we geconfronteerd met onvoorziene technische storingen die uiteraard snel moeten worden verholpen. Maar het geeft altijd wel veel voldoening als ik het kan oplossen.”
Hoe word je eigenlijk technieker?
Dimitri: “Een goede technische kennis is heel belangrijk. Je moet ook een beetje handig zijn. Ik heb een A2-opleiding mechanica gevolgd, maar het meeste heb ik toch op het werk geleerd. Ik vind het ook leuk om mijn kennis en ervaring te kunnen delen met mijn collega’s. Samen met de productieleiding denk ik ook na over potentiële verbeteringen op het vlak van veiligheid en productiviteit binnen de fabriek. Ook moet je fysiek een beetje in orde zijn. Je zit al snel aan 10.000 stappen per dag.”
Nick: “Met mijn opleiding elektromechanica heb ik een goede basis voor deze job. Verder zijn inzicht, doorzettingsvermogen en een goede wil heel belangrijk om als technieker aan de slag te gaan.”
Overtuigd? Bekijk het jobprofiel, de vacatures en opleidingsmogelijkheden hier: https://foodatwork.be/nl/profile/153