Nieuws : Wil je enkel eten, of ook weten? | Food At Work

De voedingsindustrie biedt werk aan heel uiteenlopende profielen. Een nieuw koekje ontwikkelen is één ding, maar alvorens dit lekkers in jouw mond terechtkomt, hebben zowel technische, commerciële, economische als wetenschappelijke talenten hun licht daarop laten schijnen. Als consument zijn we ons niet altijd bewust van de weg die een product aflegt vooraleer wij ervan genieten.

Dat is logisch, want een voedingsbedrijf bezoek je niet zomaar. Omwille van de bijzonder strikte veiligheids- en hygiënevoorschriften worden nu eenmaal alle mogelijke risico’s liever vermeden.

Onbekend is onbemind

Heel wat technische en wetenschappelijke studenten krijgen tijdens hun opleiding niet de kans om het walhalla van de voeding te ontdekken. Daardoor leren zij de voedingsindustrie niet kennen als de hoogtechnologische en innovatieve sector bij uitstek. Een sector die bovendien verlekkerd hun richting uitkijkt om hen aan te werven!

Sinds enkele jaren brengen we hier - met succes - verandering in. Via Food Tech Talent, onze bedrijfsbezoeken voor studenten van het hoger onderwijs, gunden we al honderden jongeren een kijkje áchter de schermen. Een beetje zoals Sjakie die de chocoladefabriek ontdekt.

Voor elk wat wils

Want inderdaad, denk nu vooral niet aan een saaie rondleiding. Nee hoor, wij werken voor elk bezoek op maat: de interesses van pakweg een voedingstechnoloog liggen nu eenmaal elders dan die van een student elektromechanica. Een handelswetenschapper in wording wil dan weer alles weten over de indrukwekkende exportgroei binnen onze sector.

Role model meets high potential

Jongeren willen rolmodellen ontmoeten. Getuigenissen van werknemers met eenzelfde studie-achtergrond werken daarom bijzonder inspirerend. De student hoort van een ‘soulmate’ wat zijn of haar toekomst zou kunnen zijn. Op die manier kan hij of zij zich een concreet beeld vormen van een toekomstige loopbaan en te weten komen of dromen werkelijkheid kunnen worden.

Meer informatie over deze bedrijfsbezoeken?

Contacteer Hilde Wynen, adviseur hoger onderwijs bij Alimento: hilde.wynen@alimento.be – gsm: 0476 990 799

Omwille van de huidige gezondheidscrisis verlopen onze Food Tech Talent-bezoeken tijdelijk virtueel. Wil je weten hoe we dit aanpakken? https://www.fevia.be/nl/nieuws/food-tech-talent-goes-digital