Nieuws : Vier gouden sollicitatietips | Food At Work

Solliciteren, de een vindt het leuk, de ander ziet er tegenop. Dat het niet vanzelfsprekend is, dat weten we maar al te goed. Je moet in korte tijd iemand die je niet kent overtuigen dat jij de juiste kandidaat voor de job bent. Toch zijn het niet enkel je competenties die een grote rol spelen. De juiste indruk maken is van levensbelang. En hoewel het geen exacte wetenschap is, kunnen onze tips misschien het verschil betekenen tussen erop of eronder!

Solliciteren in de voedingssector is vaak net nog iets anders dan bij andere bedrijven. Je moet immers met tal van andere zaken rekening houden. Zeker als het gaat om een job waar je in aanraking komt met eten. Daarom geven we graag enkele tips, precies vier zoals in een klavertje. Hopelijk brengen ze geluk! 

 

1.     Bereid je goed voor

Uiteraard spreekt het voor zich dat je altijd op tijd komt voor je sollicitatie en dat je goed voorbereid bent op je gesprek. Het is wenselijk dat je wat opzoekingswerk doet naar de achtergrond van het bedrijf waar je solliciteert om de indruk te wekken dat je weet wie er tegenover jou zit. Je mag gerust opvallen hierin, maar overdrijf hier uiteraard niet in. Het moet professioneel blijven.

 

2.    Let op hygiëne 

 

In elk voedingsbedrijf, of je nu rechtstreeks in aanraking komt met eten of niet, gelden strenge regels omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Wanneer je hier rekening mee houdt in je voorkomen, laat je meteen zien dat je weet waar je mee bezig bent. Pas je outfit (en accessoires) eventueel aan de bedrijfscultuur aan. 

 

3.    Vermijd clichés

 

Het is verleidelijk om te zeggen dat je veel ervaring hebt, gedreven, leergierig en een geboren probleemoplosser bent. Maar op zich zijn het holle begrippen als je ze niet kunt uitleggen. Vertel over een probleem dat je ooit hebt opgelost, hoe je een moeilijke uitdaging tot een goed einde hebt gebracht of hoe je nieuwe kennis hebt opgedaan.

 

4.    Wees eerlijk

 

Eigenlijk trappen we hier een open deur in, maar wees altijd eerlijk. Panikeer niet als je iets niet weet of wanneer je een vraag niet kunt beantwoorden. Het is beter om toe te geven dat je iets niet weet dan een vaag antwoord te formuleren. Zet wel in de verf dat je het wel graag wil leren of het meteen zou opzoeken bij thuiskomst. Je eerlijkheid wordt hoogstwaarschijnlijk op prijs gesteld. 

 

Zo, hopelijk ben je nu gewapend voor je volgende sollicitatie. Veel succes! 

 

Ben je nog op zoek naar een nieuwe job? Ontdek al onze vacatures in de voeding hier: https://foodatwork.be/nl/vacancies