Nieuws : Levenslang leren is een must | Food At Work

Je hebt vast al eens gehoord: “je bent nooit te oud om te leren.” En niets is minder waar. In een wereld van verandering schakelt de voedingsindustrie steeds meer over op een lerende loopbaan. Dat is ook nodig, want denk maar aan de impact van technologische ontwikkelingen op jobs, kwalificaties en vaardigheden. Gelukkig sta je dankzij het Loopbaanfonds niet alleen.

We kunnen er niet om heen, in de toekomst zullen functies verdwijnen of van inhoud veranderen en er zullen nieuwe jobs ontstaan. Daarbij hoort levenslang leren, op alle niveaus. Want net als op voedingsproducten hebben ook competenties een houdbaarheidsdatum. Daarom is het belangrijk om doorheen je hele loopbaan je kennis bij te schaven. En of je nu al actief bent in de voedingssector of nog op zoek bent naar een job, er zijn opleidingen bij de vleet om je skillset een boost te geven. Op Food At Work alleen al ontdek je honderden opleidingen.

Mee met de tijd

Werkgevers zijn steeds op zoek naar gespecialiseerde vakmensen. Specialiseren kan je op verschillende manieren. Je kan je kennis verbreden binnen je vakgebied, of je kan je kennis over een specifiek onderwerp verder uitdiepen. Stilstaan is immers achteruitgaan.

Soms moet het gewoon. Regels en wetgevingen veranderen immers voortdurend. Zeker in de voeding is het van groot belang op de hoogte te blijven van de laatste innovaties. Dat geldt trouwens voor elk vakgebied binnen deze industrie, denk maar aan de onstopbare evolutie op technologisch vlak. Blijven meegaan met de tijd is de boodschap!

Loopbaanfonds biedt steun

Je kan uiteraard ook je carrière helemaal omgooien, of je nu aan het begin of tegen het einde van je loopbaan zit. Op alle niveaus zijn opleidingen mogelijk om jezelf en je carrière te transformeren. Van cursussen tot volledige (om)scholing. Wie wil leren krijgt alle kansen. Digitalisering, robotisering, werkbaar werk en diversiteit zijn maar enkele van de uitdagingen waar de Belgische voedingsindustrie voor staat en dat is waar het Loopbaanfonds ten tonele verschijnt. Naast onder meer intensieve loopbaanbegeleiding, biedt het steun aan de voedingssector met specifieke opleidingsbudgetten tot 2500 euro. Waar je ook zit in je carrière, dankzij het Loopbaanfonds kan je elke nieuwe uitdaging aan en hoef je niet te vrezen voor je professionele toekomst.

Meer info op www.loopbaanfonds.be