De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Kwaliteit en voedselveiligheid staan al jaren hoog op de agenda bij overheden en consumenten. Voedingsbedrijven sparen kosten noch moeite om die kwaliteit en veiligheid op elk moment te garanderen. De kwaliteitsverantwoordelijke is de deskundige medewerker die daar op toeziet.
Sommigen worden het door ervaring in een andere functie. Anderen studeren daarvoor onder andere dieetkunde, bio-ingenieurwetenschappen of voedingstechnologie, de richting waarop we ons hier focussen. Rode draad is dat je een passie hebt voor voeding, smaak, kwaliteit en veiligheid. Van graan tot brood, van melk tot kaas, van tomaat tot ketchup … je bent geboeid door elk aspect van voeding.
Een hele verantwoordelijkheid dus, maar ook een zeer afwisselend beroep dat een gespecialiseerde opleiding vereist.
Als afgestudeerde bachelor voedingstechnologie ben je graag gezien in een waaier aan functies. Naast kwaliteitsverantwoordelijke kan je aan de slag als:
Je kan ook terecht bij de overheid, in het onderwijs en in de toeleverings- en dienstenbedrijven van de voedingsindustrie: onderzoekscentra, kwaliteitslabo's, distributiesector en bij grondstoffenleveranciers. Of je richt je eigen bedrijf op als zelfstandig kwaliteitsconsultant. Kortom, met een diploma voedingstechnologie en een neus voor kwaliteit kan je alle kanten uit.