Nieuws : Geen automatische piloot voor Dimitri Rombaut | Food At Work

Dimitri Rombaut werkt al meer dan dertig jaar in de wereld van de automatisering. Enkele jaren geleden kreeg hij de kans om aan de slag te gaan bij Milcobel, een coöperatie die de melk van 2.400 melkveebedrijven ophaalt, verwerkt en commercialiseert. Het was een zet die hem op alle vlakken gelukkiger heeft gemaakt. We stelden hem enkele vragen over de carrièreswitch en zijn huidige functie bij Milcobel.

Food At Work: vertel eens over je professionele achtergrond?

Dimitri: Na mijn studies elektromechanica eind jaren tachtig, heb ik gewerkt als automation engineer voor bedrijven als Siemens, Egemin, Colruyt Group en Port of Antwerp. In die functie moet je ervoor zorgen dat geautomatiseerde processen op rolletjes blijven lopen. Vooral het PSC7-softwaresysteem kende voor mij geen geheimen meer. In de zomer van 2017 ben ik dan gestart bij Milcobel. 

Food At Work: waarom heb je de overstap gemaakt naar Milcobel?

Dimitri: als ik terugkijk op mijn periode vóór Milcobel, was dat toch een tijd waarin ik veel moest reizen en lang onderweg was van en naar het werk. Ik heb die jobs heel graag gedaan, maar de werk-privébalans zat niet altijd goed. Ik heb toen, om vaker bij mijn echtgenote en kinderen te zijn, de beslissing genomen om uit te kijken naar een job dichter bij huis. En dat is Milcobel geworden. 

Food At Work: je bent dan begonnen als processoperator. Voelde dat aan als een stap terug ten opzichte van je vorige job?

Dimitri: Absoluut niet. Ik was inderdaad overgekwalificeerd, maar uiteindelijk bepaal je ook zelf wat je doet met de functie die je krijgt aangeboden. Als nieuwe processoperator moest ik in het begin heel veel leren over de complexe processen en de hypermoderne machines in de poedertoren. Van zodra ik dat onder de knie had, schreef ik ook handleidingen uit voor mijn collega’s. Wat doe je bijvoorbeeld als een pomp uitvalt? Het is belangrijk dat de processoperators weten wat gedaan. Tijdens de sollicitatiegesprekken werd mij trouwens verteld dat er heel wat doorgroeimogelijkheden zijn bij Milcobel. 

Food At Work: nu ben je opnieuw automation engineer. Blij met de switch?

Dimitri: Ja, het was een kans die ik niet mocht laten liggen. Ik werk sinds januari 2020 op de technische dienst in een tof team waar ieder zijn rol speelt. Het is leuk om te zien hoe je er samen voor kan zorgen dat de automatisering binnen het bedrijf steeds performanter wordt in het voordeel van de klant. Als automation engineer voel ik mij het best. Ik krijg ook veel vrijheid en vertrouwen van mijn leidinggevende om mijn job in te plannen en uit te voeren. Ook op het vlak van opleidingen en materiaal kom ik niks tekort. 

Food At Work: en is je werk-privébalans nu verbeterd?

Dimitri: Absoluut. Het is een half uurtje rijden naar het werk. Bovendien kan ik ook twee dagen per week thuiswerken. Mijn job is geen negen-tot-vijfbaan, want er kunnen altijd storingen zijn op machines die ik mee moet oplossen. Maar het is niet zo dat ik 24/7 bereikbaar moet zijn. Daar bestaan duidelijke richtlijnen over. Zo is er een technische wachtdienst buiten de kantooruren. Eventuele problemen worden verzameld bij de teamleader die mij zal contacteren. 

Food At Work: bedankt voor dit gesprek!