Nieuws : Eerste hulp bij thuiswerken | Food At Work

COVID-19 heeft de arbeidsorganisatie van vele voedingsbedrijven grondig door elkaar geschud. Naast strengere hygiënische richtlijnen en social distancing werd ook telewerk de norm. De bedrijven doet er alles aan om medewerkers op een veilige en aangename manier hun werk te laten doen in deze nieuwe omstandigheden, zowel op de werkvloer als thuis. Hoe gaan ze om met deze nieuwe uitdagingen? Het Loopbaanfonds wijst de weg.

Thuiswerkstress

Corona heeft ons geleerd dat thuiswerk perfect mogelijk is. Er wordt dan ook voorspeld dat we in post-coronatijden niet opnieuw massaal naar kantoor zullen gaan. Toch biedt thuiswerk heel wat uitdagingen voor werkgevers en werknemers. Hoe hou je als leidinggevende je team bij elkaar en hoe detecteer je stress? Zonder collega's en dagelijkse portie smalltalk loert de eenzaamheid al snel om de hoek. En ondertussen zorgen online vergaderingen ervoor dat je collega's rechtstreeks je huiskamer inkijken.

Revolutie in het opleidingsaanbod

Werknemers uit de voedingssector kunnen altijd rekenen op een uitgebreid opleidingsaanbod. Zo kunnen ze doorgroeien in hun functie en hun carrière zelf in handen nemen. Door de pandemie is het aanbod online opleidingen vertienvoudigd. Het sectorfonds Alimento voorziet zelfs in begeleiding voor bedrijven die hun arbeidsorganisatie willen wijzigen.

Een loopbaanfonds voor duurzame loopbanen

Het Loopbaanfonds biedt opleidingsmogelijkheden, empowerment van de werknemers, een bijdrage in de kosten voor kinderopvang en begeleiding van bedrijven om werk te maken van duurzame loopbanen. Daarbij maakt het niet uit of je thuis werkt, in de productiehal staat of het bedrijf aanstuurt. Dankzij het Loopbaanfonds slaan we ons allemaal samen door deze moeilijke periode.

www.loopbaanfonds.be