Nieuws : Snacks bieden troost in coronatijden | Food At Work

Nu we massaal thuiswerken door het coronavirus, is onze dagelijkse routine verstoord. En dat heeft een effect op ons voedingspatroon. Zo blijkt ook uit cijfers van Mondelez International en PepsiCo. Beide multinationals kenden een stijgende verkoop in het eerste kwartaal van 2020 om diverse redenen. In dit blogbericht gaan we daar dieper op in en geven we tips om gezond uit de lockdown te komen.

Het hamstereffect

We hebben allemaal de beelden gezien van uitpuilende winkelkarren. Naast de rollen wc-papier werden ook snacks massaal ingeslagen. Mondelez International, bekend van de merken LU en Milka, zag een stijgend aantal koekjes en chocolade voorbij de kassa gaan. Ook PepsiCo deed goede zaken. Mensen kochten namelijk masaal ontijtgranen en chips om hun voorraadkast aan te vullen.

Van buiten naar binnen

Door thuiswerk en de sluiting van onder andere sportclubs, cultuurhuizen en horecazaken is ons voedingspatroon veranderd. Wat we buitenshuis niet meer kunnen eten en drinken, compenseren we blijkbaar in de supermarkt. En dat betekent meer snoep. Bovendien zijn snelle, energierijke snacks als graanrepen of koeken heel aantrekkelijk voor drukke thuiswerkers.

Emotionele honger

Het is niet altijd eenvoudig om je job te combineren met het huiswerk of het entertainen van je kinderen. Dat zorgt vaak voor stress en het is algemeen geweten dat de meesten onder ons dan vaker naar koeken grijpen dan naar een een gezond stuk fruit. Het is alleszins een van de verklaringen waarom Mondelez International en PepsiCo zes weken na het hamsteren nog steeds goede cijfers kunnen voorleggen.

5 Tips voor een gezondere lockdown

  1. Voel je de goesting in een snack opkomen en is stress misschien de oorzaak? Praat erover in plaats van meteen in de koekenkast te duiken. Een goed gesprek kan je de zin in snoep doen vergeten.
  2. Zet snoep en snacks niet in het zicht, maar in de koekenkast.
  3. Haal noten in huis. Ze zijn voedzaam, gezond voor je brein en even snel ‘klaar’ als koeken en co.
  4. Beweeg. Ga een rondje lopen voor je begint te werken, doe een wandeling tijdens de lunch of wees creatief met je aankopen uit de supermarkt: gewichtheffen met waterflessen, WC-rollen van links naar rechts verplaatsen tijdens het ‘planken’ … Je vindt voldoende inspiratie op internet!
  5. Creëer een lockdownroutine waar beweging en gezonde voeding deel van uitmaken.