De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Je browser is niet meer ondersteund
De houdbaarheidsdatum van je browser is overschreden. Als je een eerdere versie dan Internet Explorer 11 gebruikt, ondervind je mogelijk geen optimale surfervaring op onze website.
Ik neem het risico en ik ga verder met mijn huidige browser
Steeds meer Belgen worden vegetariër of veganist, maar de laatste jaren zijn ook de flexitariërs -zij die wel vlees eten, maar ook weloverwogen op regelmatige tijdstippen vlees vervangen of weglaten- aan een sterke opmars bezig. Een belangrijk argument om minder vlees te eten is de impact op het klimaat en het milieu, dierenleed en uiteraard speelt ook gezondheid een rol. De voedingsindustrie in ons land speelt daar nu meer dan ooit op in.
Vervangers van vlees zoals tofu, groenteburgers en quornproducten bestaan al jaren, maar de laatste paar jaar vinden we steeds meer vervangers terug in de supermarkt die qua smaak, textuur en voedingswaarde heel dicht bij echt vlees liggen. De omzet van die producten stijgt dan ook jaar na jaar. Tal van Belgische bedrijven investeren in het ontwikkelen van plantaardige vleesvervangers zodat ze de boot in deze revolutie in de voedingsindustrie niet missen.