Het gebeurt dat het bedrijf waar je graag wil werken geen vacature heeft openstaan die bij jou past. Je kan natuurlijk wachten tot er iets vrij is, maar je kan ook gewoon spontaan solliciteren. Wie weet werkt het wel voor jou.

Het is belangrijk dat je op voorhand bepaalt welke job je precies wil doen. Je moet zelf al een duidelijk beeld hebben van de functie die je binnen het bedrijf kan vervullen en dat moet ook opvallen op je cv en brief. Het spreekt voor zich dat je bij een spontane sollicitatie meer aandacht spendeert aan je brief. Maak die dan ook volledig op maat. Een standaardbriefje wordt meteen naar de prullenbak verwezen, al helemaal wanneer een bedrijf niet meteen een job beschikbaar heeft.

 

Vertel in je brief zeker waarom je net bij dat bedrijf aan de slag wil, wat je kan en wil doen en wat jou nu net zo geschikt maakt voor die job. Speel zeker ook in op vaardigheden of eigenschappen die specifiek belangrijk zijn voor het bedrijf. Op de website van een bedrijf vind je vaak wel handige informatie op een ‘over ons’-pagina. Heb je toevallig een link met het bedrijf, zet dat dan zeker in de verf. In je cv zet je enkel zaken die relevant zijn in functie van de job die je zou willen beoefenen.

 

Belangrijk is natuurlijk dat je sollicitatie bij de juiste personen terechtkomt. Doe zeker wat research. Op de website staat meestal een e-mailadres en soms is er zelfs de optie om spontaan te solliciteren. Als je het niet meteen terugvindt, kan je ook altijd eens bellen om jezelf voor te stellen en te vragen bij wie je terechtkan. Gaat het om een eerder klein bedrijf, kan je meteen een goede indruk maken door je brief en cv persoonlijk af te geven. 

 

Vind hier het bedrijf van je dromen en ga ervoor! 

 

Veel succes!