Alles wat je aan verwerkte eetbare en drinkbare producten in de winkel vindt, is vervaardigd in de voedingsindustrie. Het is dan ook de grootste werkgever van ons land. De sector wist het afgelopen jaar zelfs 2,2% meer jobs te creƫren. Wat maakt de werken in de voedingsindustrie nu zo interessant? We leggen uit aan de hand van 6 gifs.

1.    De voedingsindustrie staat nooit stil. Innovaties, vernieuwingen en voortdurend veranderende wensen van de consument maken dat men in alle gelederen steeds op zoek is naar leergierige werknemers die geen uitdaging uit de weg gaan. 

Yo Progress GIF - Yo Progress Step GIFs

2.    De voedingsindustrie is een trendy sector. En om dat te blijven moet er kort en efficiënt op de bal worden gespeeld.

Glitter Fabulous GIF - Glitter Fabulous Confetti GIFs

3.    Dit vertaalt zich onder andere in een ver doorgedreven automatisering en informatisering van de productie en in de ontwikkeling van nieuwe producten en handige verpakkingen.

Hungry Marc Rodriguez GIF

4.    Als werknemer in de voedingsindustrie moet je de strenge normen inzake voedselveiligheid, kwaliteit en traceerbaarheid kennen en naleven.

Lego Movie GIF by Clio Awards

5.    Ook het milieuaspect is enorm belangrijk.

Tree Help GIF by Barbara Pozzi

6.    Maar bovenal ben je steeds omringd door lekker eten. 

Tasty Emma Stone GIF

 

Op zoek naar een lekkere uitdagende job? Check onze vacatures! https://foodatwork.be/nl/vacancies